جایگاه گیربکس صنعتی در قلب نیروگاه ها

جایگاه گیربکس صنعتی در قلب نیروگاه ها

انواع گیربکس صنعتی در قلب نیروگاه ها برای اهداف مختلفی به کار می روند. این تجهیزات، انجام وظایف حیاتی مانند هدایت حجم عظیمی از هوا در کانال های خروجی، دستگاه های سنگ شکن ذغال سنگ و تولید پودر، فن های برج خنک کننده، موتور توربین ها و سیستم های انتقال و غیره را بر عهده دارند. کارآیی مؤثر و مطمئن این واحدهای چرخ دنده ای برای واحدهای نیروگاهی، بسیار ضروری است.

هرگز نمی توان از نقش انواع گیربکس ها در کنترل سرعت حرکت موتورهای الکتریکی و انتقال سیالات با سرعت مناسب، غافل شد. یکی از پرمصرف ترین و بهترین انواع این تجهیزات، گیربکس خورشیدی است که با راندمان بالا می تواند طیف وسیعی از برنامه های صنعتی و نیروگاهی را تحت پوشش قرار دهد.

انواع گیربکس های صنعتی

 طراحی، ساخت و خدمات پشتیبانی برای انواع گیربکس های صنعتی

سازندگان گیربکس، با تکیه بر دانش تخصص و فناوری های روز، طیف گسترده ای از محصولات و خدمات به صنعت تولید برق در نیروگاه ها، ارائه داده اند. این محصولات شامل انواع گیربکس های صنعتی است که می تواند در بخش های مختلف به کار رود. سرویس و تعمیر واحدهای نصب شده، تعویض و جایگزینی در صورت نیاز و خدمات آموزش بازرسی و عیب یابی، نمونه ای بهترین خدماتی است که در این حوزه به مشتریان داده می شود؛ بدون اینکه به هیچ کار مهندسی دیگری نیاز باشد.

به عنوان مثال، این شرکت ها طیف کاملی از راه حل های ویژه را برای پیشران های عظیم هوا (APH) که در نیروگاه های متکی به سوخت گاز، نفت و زغال سنگ یافت می شود، ارائه می کنند. همچنین خدمات و تعمیرات گسترده، همراه با پشتیبانی مداوم، حتی برای واحدهای تولید شده توسط شرکت های دیگر نیز ارائه می گردد.

انواع گیربکس صنعتی

نکات مهم در خرید انواع گیربکس صنعتی چیست؟

اگر شما به خرید یکی از انواع گیربکس ها نیاز دارید، یا برای طرح ها و برنامه های نیروگاهی در بخش های مختلف باید یک گیربکس قوی و کارآمد تهیه کنید، الزاماً باید تجهیزاتی را انتخاب کنید که بتوانند ظرفیت موجود را پشتیبانی کنند. یک گیربکس خوب باید بتواند نیروی لازم را برای به حرکت در آوردن موتور تأمین کند و از طرفی دیگر، توانایی کنترل سرعت حرکت موتور را در برنامه های مختلف داشته باشد. گیربکس های هلیکال یا گیربکس خورشیدی و سایر انواع این تجهیزات، هر کدام در جایگاه خود، مزایا و معایبی دارند.

نکته دیگری که در خرید انواع گیربکس های صنعتی مهم است توجه به بازرسی، روغن کاری و نگهداری از تمام قطعات آن ها می باشد. این تجهیزات در طولانی مدت، دوام و ماندگاری خود را دارند اما به دلیل اینکه بر اساس چرخ دنده ها کار می کنند، لزوماً بازرسی دوره ای باید در دستور کار قرار گیرد.

گیربکس صنعتی در توربین های بادی

استفاده از گیربکس صنعتی در توربین های بادی

یکی دیگر از انواع طرح ها و برنامه هایی که گیربکس های صنعتی را در آن مشاهده می‌کنیم، توربین‌های بادی است. توربین های بادی با استفاده از نیروی باد به چرخش در می‌آیند. نیروی حاصل از چرخش چرخنده توربین بادی، از طریق شفت اصلی گیربکس به ژنراتور منتقل می شود. دلیل اینکه از گیربکس ها در این شرایط استفاده می کنیم کاملاً واضح است. شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که آیا نمی توانیم مستقیماً ژنراتور را با استفاده از قدرت حرکت شفت اصلی، هدایت کنیم؟

در پاسخ به سوال فوق باید این گونه توضیح داد: “اگر از یک ژنراتور معمولی در توربین های بادی استفاده شود، باید مستقیماً به یک شبکه سه فاز با جریان برق متناوب با فرکانس ۵۰ هرتز مرتبط شود؛ توربین باید با سرعت بسیار بالا و چیزی حدود ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ دور در دقیقه حرکت کند. این در حالی است که اگر به طور مستقیم به شفت اصلی متصل شود، امکان کنترل سرعت وجود ندارد.

نصب گیربکس های صنعتی این امکان را فراهم می‌کند تا ژنراتور به طور مستقیم با قطب های متفاوتی متصل باشد و بتواند با سرعت آهسته تر حرکت کند. سرعت متوسط چیزی در حد ۳۰ دور دقیقه برای حرکت توربین ها با استفاده از گیربکس های مناسب امکان پذیر است.

اگر ژنراتور مستقیماً به شفت اصلی متصل شود، بار سنگینی از طریق چرخنده، به ویژه در هنگام سرعت بالا در چرخش وارد می شود که این می تواند یک آسیب جدی برای قطعات ایجاد کند؛ چرا که هم وزن قطعات بالا است و هم در نهایت، هزینه ‌ها گرانتر هستند. استفاده از گیربکس می تواند سرعت را کنترل کند و از آسیب های احتمالی به قطعات توربین و ژنراتور و محور شفت اصلی جلوگیری نماید.

نظر خود را بنویسید

avatar