تاثیر شیرینی جات بر سلامت دهان و دندان
سلامت مناسب دندان به خوبی به سلامت روحی ، جسمی و اجتماعی شما کمک می کند و به شما امکان می دهد تا از زندگی لذت ببرید.انجمن دندانپزشکی کانادا می گوید ، دندان سالم ، به شما امکان می دهد ، بدون ناراحتی ، درد و خجالت ، غذا بخورید ، صحبت کنید و معاشرت کنید.
برای حفظ سلامت دهان و دندان ، شما باید بر روی مقدار ، نوع و تعداد دفعات مصرف برخی از مواد غذایی تمرکز کنید.مصرف برخی از انواع مواد غذایی مانند شکر و شیرینی می تواند دهان ، لثه و دندان شما را تحت تأثیر قرار دهد.
قند ماده اصلی سازنده برخی از غذاهای مورد علاقه شما است ، مانند کلوچه ، شیرینی خامه ای و انواع دیگر شیرینی که در شیرینی فروشی قم موجود است.اما آیا می دانید قند همچنین در مکان های نامشخص مانند سس گوجه فرنگی ، ماست با طعم میوه ، سس اسپاگتی و غیره پنهان است؟برای ما آسان است که مصرف شیرینی ، دسرها و آب نبات ها ، را محدود کنیم ، اما وقتی قند در غذاهای به ظاهر سالم پنهان شود ، برنامه ریزی میان وعده ها و وعده های غذایی ممکن است مشکل باشد.
شیرینی ها چگونه روی دندان های من تأثیر می گذارند؟
شیرینی ها حاوی مقدار زیادی شکر هستند ، زیرا ۹۰٪ آنها از شکر تشکیل شده است.قند شیرینی نه تنها برای سلامتی شما مضر است – چون از بین نمی رود و به چربی تبدیل می شود – بلکه برای دندان ها نیز بسیار مضر است ، به این دلیل که باعث پوسیدگی دندان می شود و سپس منجر به ایجاد حفره می شود.اکثر مردم فکر می کنند غذاهای ناخواسته مانند شیرینی و نوشیدنی های گازدار تنها دلایل پوسیدگی دندان هستند ، با این حال این اشتباه است ، حتی غذاها و نوشیدنی های سالم مانند آب میوه و میوه های خشک نیز به همان اندازه یا حتی گاهی اوقات بیشتر از شیرینی ها قند دارند.
خطرات قند و شیرینی برای دندان های شما
دهان شما پر از باکتری است – بسیاری از آنها مفید هستند ، در حالی که برخی مضر هستند.باکتری های مضر از شیرینی و قندی که مصرف می کنید تغذیه می کنند و اسیدهایی ایجاد می کنند که به مینای دندان و لایه محافظ دندان های شما حمله کرده و به آن آسیب می رسانند.
این اسیدها یک عفونت باکتریایی ایجاد می کنند که می تواند منجر به ایجاد حفره و ایجاد سوراخ در دندان های شما شود.اگر این حفره ها درمان نشوند ، می توانند مینای دندان شما را به لایه های عمیق دندان برسانند و منجر به از دست دادن و درد احتمالی دندان شوند.
با قطع قند و شیرینی ، می توانید این روند را متوقف کنید ، از ایجاد حفره جلوگیری کرده و مینای محافظ را تا آنجا که ممکن است در اطراف دندان خود نگه دارید.البته قطع کامل قند کار بزرگی است.حتی اگر فقط بتوانید مصرف قند خود را محدود کنید ، این امر به درد دندانهای شما می خورد.
برای جلوگیری از اثرات مضر قند بر روی دندان های خود چه کاری می توانید انجام دهید؟
- سعی کنید از خوردن شیرینی اجتناب کنید ، یا خودتان را فقط به روزی یکبار محدود کنید.همچنین سعی کنید از خوردن شیرینی هایی که برای مدت طولانی مجبور به مکیدن آنها هستید و یا شیرینی هایی که به دندان های شما می چسبند – مانند تافی – خودداری کنید.
- مطمئن شوید که دندان های خود را روزی دو بار مسواک می زنید و نخ دندان می کشید و از دهان شویه استفاده می کنید.بهداشت مناسب دهان و دندان با مسواک زدن ، برای محافظت از دندان های شما ضروری است.
- مرتباً به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا آنها بتوانند دندان های شما را به طور حرفه ای تمیز کنند و بررسی کنید که آیا دندان های خود را به درستی تمیز می کنید یا خیر.بعلاوه فقط یک دندانپزشک قادر به مشاهده مشکلات و حفره های جدی مینای دندان است.علاوه بر پرهیز از قند ، رفع فوری حفره هایی که در اثر قند ایجاد شده اند یکی دیگر از موارد اساسی در مراقبت بهینه از بهداشت دهان و دندان شما است.
- پنیر و محصولات لبنی بیشتر بخورید.محصولات لبنی حاوی فسفات و کلسیم هستند که می توانند به تقویت دندان ها و بهبود دوام مینای دندان کمک کنند.ماست ، پنیر ، شیر و سایر محصولات لبنی همه حاوی این فسفات های مهم و کلسیم هستند.
سخن پایانی
این مقاله توسط قنادی در قم ارائه شده است.همه ما می دانیم که مصرف بیش از حد قند و شیرینی برای دندان ها مضر است.حقیقت این است که قند به خودی خود علت مستقیم پوسیدگی دندان نیست.در واقع ، این حوادثی است که پس از خوردن شکر اتفاق می افتد و باعث آسیب واقعی می شود.کاهش مصرف قند و شیرینی ، استفاده از نخ دندان ، مسواک زدن مکرر و مراجعه منظم به دندانپزشک کارهایی است که برای جلوگیری از پوسیدگی دندان می توانید انجام دهید.
نظر خود را بنویسید